Välkommen till vår dimension av galaxen

Bakgrund:

Från 0 till 19 företag, 137 anställda, 400 studenter och 25 forskare. Innovationsmiljön som förenar Science Park Skövde och Högskolan i Skövde har på bara tio år utvecklat en helt ny bransch i Skövde, dataspelsindustrin.

Nu är det dags att ta nästa steg. Att växla upp och under de kommande tio åren bli en internationellt attraktiv och efterfrågad miljö som bidrar till nyttjande av digitala spel och spelteknologi som verktyg för hållbara tjänste-, produkt-, process- och verksamhetsinnovationer i olika typer av branscher, verksamheter och för olika utmaningar, såväl sociala, som ekonomiska och miljömässiga.

Sweden Game Arena ska vara ett ”kugghjul” för samverkan mellan en rad aktörer; bland andra Science Park Skövde, Skövde kommun, Högskolan i Skövde samt dataspelsföretag i Science Park Skövde. Syftet är att samordna och driva aktiviteter, samverkansprojekt och utveckling av dataspelsbranschen i Skövde, skapa lokal stolthet för Skövde som spelstad och kännedom nationellt samt på sikt internationellt.

Uppdrag:

Logotyp och grafisk identitet.

Genomförande:

Med identiteten ville vi sudda ut gränsen mellan var verkligheten börjar och fiktionen tar vid. Skapa en plats, ett hem och en arena för programmerare, monster, oliktänkande, grafiker, investerare, forskare, studenter och visionärer. En egen dimension av galaxen för de gränslösa. En plats där spel är livet och livet är spel. Sweden Game Arena ska vara the next big thing och samtidigt ge andra utrymme – en arena – för att skapa the next big thing.