Koncept för att återta tidigare kunder.

Nu växlar vi upp!

Under pandemin halverade flera persontrafiksbolag sin försäljning när tidigare resenärer återgick till att resa med bil i stället. Det är lätt att skaffa sig nya vanor, och nu är det tid att ändra dem igen, eller hur?

Beprövade koncept med vassa resultat

Många resenärer har hittat tillbaka under våren. Men mer arbete behövs för att öka det kollektiva resandet. Nu är tiden mogen att närma sig tidigare resenärer och påminna dem om argumenten för att välja det kollektiva, hållbara resandet. Lazzo har en lång rad lyckade erfarenheter med provåkarkampanjer. Antingen på bred front eller riktat till utvalda målgrupper eller områden. Vi vet exakt hur de ska utformas och genomföras för att ge optimalt resultat. Och resultatet vet vi från start.

Nya koncept för hållbart resande

Under pandemin har vi passat på att utveckla koncepten för att dels attrahera fler resenärer, dels fokuserat på den digitala utvecklingen och sökningar på Google. Vi har kunskap och metoder för att öka resandet med riktade provperioder in i er CRM-strategi och tillämpa marketingautomation. Destinationen kan vara er egen webbplats eller med våra färdiga konceptlösningar.

Koncept för få tillbaka tidigare resenärer

  • Möta kunden i digitala media (CRM)
  • Beslutstöd med analys av kunddata
  • Sökordsoptimering – attrahera nya resenärer
  • Konverteringskampanjer med resultatgaranti
  • Kampanj till målgrupper (provåkningsperioder)

Vill du också ha tillbaka resenärer?

Vi hjälper dig gärna att skapa erbjudanden och motivation för förändrat beteende bland bilister i er region. Fyll i formuläret och skicka så tar vi en kontakt med dig för fortsatt diskussion.

info@lazzo.nu eller 0708-822 740

Slider

Vill du veta mer om vad vi gör för andra trafikbolag eller hur vi skulle kunna hjälpa er verksamhet?

Vi tar gärna ett möte eller hörs av på telefon.

Jan Brissman
0708-822 740
jan.brissman@lazzo.nu

Johan Hoffman
0733-223 140
johan.hoffman@lazzo.nu