Lazzo reklambyrå logotyp

Science Park Skövde

Jubileumsmärke för 25-åring med fokus på innovation och tillväxt

Science Park Skövde är en plats för människor och företag som vill bidra med nytänkande, utveckling och tillväxt inom tre profilområden: digitalisering, dataspel och smart industri.

 

2024 firar Science Park Skövde AB 25 framgångsrika år för uppdraget att utveckla Skövdes och Skaraborgs näringsliv. Att bidra till tillväxt med tjänsteföretag inom IT och koppling till Högskolan i Skövdes utbildning och forskning likväl som utveckling av övriga delar av näringslivet.

Hittills har arbetet resulterat i en kraftigt utbyggd miljö, en plats med för närvarande ett 80-tal företag som tillsammans har cirka 1 200 medarbetare.

 

Lazzo fick uppdraget att formge företagets jubileumsmärke inför jubileumsåret. Arbetet startade med avstamp i nuvarande logotyp och grafiska manér, vilket Lazzo utvecklade 2018. Science Park Skövdes logotyp vilar stadigt på sina fem kartnålar vilka sätter fokus på platsen, miljön i Skövde och dess satelliter i Falköping respektive Lidköping, men också på alla företag som finns i miljön och deras verksamheter.

 

De fem färgerna symboliserar Innovation, Människor, Kunskap, Utveckling och Kreativitet. Färgerna bjuder också in till inkludering såväl avseende företag i olika storlekar och utvecklingsskeden inom parkens profilområden likväl som människor med olika bakgrund, kunskap och kompetens.

 

Jubileumsmärket är en förlängning av logotypens symbol och färger. Den fungerar som ett sigill, en kvalitetsstämpel. Tidlöst futuristisk utan att vara den konventionella tvåan och femman. Jubileumsmärket fungerar utmärkt tillsammans med logotypen, men också som ett fristående element i kommunikation, såväl för digitala kanaler som för print och applicering på exempelvis kläder och flaggor.

 
 
Jan Brissman

Vill du veta mer om kampanjen?

Kontakta ansvarig projektledare,
Jan Brissman på jan.brissman@lazzo.nu
eller +46 708-82 27 40

Slider