Sveriges bästa bussförare 2023 finns i Örnsköldsvik

Bussförar-SM 2023 är avgjort. Vinnare blev B-O Åhrström. Därmed kan han titulera sig Sveriges bästa bussförare.

I år var det 20:e året i rad som Bussförar-SM arrangerades. 500 förare anmälde sig och genomförde ett inledande teoriprov. Från det momentet tog sig 40 förare (20 kvinnor och 20 män) vidare för att göra ett andra teoriprov varefter 20 finalister utsågs.
Finalen avgjordes den 5 september hos Training Partners i Arlandastad. Finalisterna genomförde följande moment: backmoment, manöverprov, service och bemötande, sparsam körning och katastrofövning.


Bäst av alla var B-O Åhrström från Örnsköldsvik som kör buss för Byberg och Nordin.

– Jag är glad och stolt över att ha kört hem segern i en tuff konkurrens i dagens startfält. Det är som att vinna det fina tv-priset Kristallen, fast för tunga persontransporter. Det är det ultimata kvittot på att det jag gör är rätt och att utbildningen är rätt. Jag vill uppmana andra att söka till bussföraryrket. Det är ett fantastiskt roligt jobb som är både kundnära och fyllt av ansvar , säger B-O Åhrström till Transportföretagen efter segern.

På andra plats kom Konstantin Goryainov, från Östersund som kör för VY Buss. På tredjeplats kom Nedal Moutlak, från Göteborg och som kör för Leja Touring.

Vilka utmaningar står du inför?

Hör av dig till oss på Lazzo!

Jan Brissman,

VD, Projektledare


0708-822 740
jan.brissman@lazzo.nu

Johan Hoffman

Copywriter, Projektledare


0733-223 140
johan.hoffman@lazzo.nu

Jan Brissman,

VD, Projektledare


0708-822 740
jan.brissman@lazzo.nu

Johan Hoffman

Copywriter, Projektledare


0733-223 140
johan.hoffman@lazzo.nu